top of page

Mød beboerne

IMG_7530.HEIC

Andrew, Cecilie & Otto 

  • Grey LinkedIn Icon

I’m a paragraph. Double click me or click Edit Text, it's easy.

Jane Doe

  • Grey LinkedIn Icon

I’m a paragraph. Double click me or click Edit Text, it's easy.

IMG_5049_edited.jpg

James Doe

  • Grey LinkedIn Icon

I’m a paragraph. Double click me or click Edit Text, it's easy.

Mød beboerne i fælleskabet

Vi er en mangfoldig gruppe af mennesker som alle deler ønsket om at leve off-grid, småt og mere bæredygtigt.

Siden vil løbende blive opdateret. 
IMG_20230204_141046808.jpeg
Signe, Nikolaj & Roald

Vi er en husstand med stor kærlighed til jord og natur. Vi er Signe, som er biolog og frilandsgartner, Nikolaj, som er sygeplejerske og projektmager og Roald, som er en lille sprælsk unge på 5 måneder.  I vores nye bydel vil vi gerne arbejde med jorden, så den kan bruges til at producere mad på, samtidig med at vi genopretter naturen og inviterer den indenfor. Det er en vigtig drivkraft for os at kunne flytte til Brenderup uden at stifte en masse gæld. Det betyder at vi i langt højere grad kan arbejde med det vi brænder for og bruge tid og kræfter på hinanden og vores naboer.

image0.jpeg
Marie
Hej og velkommen til min familie.
Vi tæller Olivia 19 år, Johan 17 år og jeg selv Marie. Dog bliver det kun mig der flytter ind i det nye fællesskab. Olivia er allerede flyttet sammen med veninderne og Johans plan er at gøre det samme. Lige nu bor vi i Ringe, hvor vi også tæller fem høns og tre bistader, samt en dejlig kolonihave hvor jeg roder graver og dyrker en masse. Ud over kolonihaven bruger jeg tid i min hushave med hønsene. Andre hobbyer er at lave keramik på kulturmaskinen eller tage på caminovandring rundt omkring, når der er mulighed for det. 
Når jeg flytter ind i Grobund Brenderup, håber jeg at blive en del af et fællesskab med de samme interesser og værdier i livet som mine egne. Lige fra dyrkning af egne råvarer og ønsket om at bo mere miljøvenligt, til også at komme sine naboer ved. Det er jeg sikker på Grobund er et godt bud på. Et sted hvor der er højt til loftet, engagement og rummelighed. 
At bo i et offgrid hus, håber jeg ligeledes kan give mulighed for at arbejde færre timer og få mere frihed. 
Ole.jpeg
Ole A

Glæden ved nye udfordringer er den store motivation for mig til at flytte til Grobund Brenderup. At være med til at udvikle "landsbyen" fællesskabet og alle de udfordringer, som et mere simpelt liv byder på. Jeg glæder mig, og ser frem til at vi bliver mange generationer i Grobund Brenderup.
Jeg bor i dag alene og er på vej ind i en ny fase af mit liv.

I arbejdslivet har jeg bevæget mig rundt i mange spændende ting, fra kunst over egen grafisk
virksomhed og før min pensionering, var jeg ansat ved en landsby kirke som graver og kirketjener.

Vi ses i Brenderup !

Picture 1.png
Lotte & Ole

Vi er en familie med store teenagedrenge og en kat. Vi har boet i en villa i Odense de sidste 20 år.

Vi elsker at være i naturen, vandre og cykle. Vi nyder også at gå på museum eller i biografen. Sammen med vores drenge kan vi godt lide at udfordre os selv med klatreture eller escaperooms.

Vi glæder os til at bygge vores eget hus og et fællesskab op. Bæredygtighed for os handler om at blive mere bevidst om de valg vi tager og det aftryk vi sætter på verden.
Det bliver spændende at se hvordan vi kan udnytte de ressourcer vi alle kommer med.

Profil - Chr_edited.jpg
Morten
Mit navn er Morten, jeg er 43 år og studerer p.t. harmonika på folkemusiklinjen på SDMK i Esbjerg. Det er også hér jeg bor, men planen er at indtage mit lod i Brenderup til sommer, hvis forholdene tillader det.

Jeg lever af at undervise i Musikskolen - i klaver - og spiller ofte ude i forskellige konstellationer, dog mest på harmonika 😊 
Jeg har boet alene i 7 år nu, og har valgt Grobund Brenderup til, dels pga. de gode bæredygtige visioner, men absolut også i håb om at få indfriet ønsket om at bidrage til et socialt fællesskab, på tværs af generationer og kulturelle tilhørsforhold!

I min fritid, dyrker jeg en del meditation, yoga, nyder stilheden i naturen, lever næsten vegansk, og længes mod de lange timer rundt om bålet med mine kommende naboer i Brenderup!
image0000001.JPG
Niels

Jeg hedder Niels. Er uddannet blomsterdekoratør. Har været rejseleder og buschauffør. Jeg elsker stadig at rejse og har et kvart hus i Italien. Har været ansat i Legoland´s gartner-afdeling og som modeldesigner.
De sidste 20 år har jeg lavet pilehegn rundt omkring i Danmark og i 15 år har jeg haft ferielejligheder her hvor jeg bor nu. Jeg kan godt lide at lave mad, spiser gerne vegetar retter, især hvis der er en god kotelet eller en rød bøf til.
Jeg sysler lidt med at flette kurve, lave stearinlys og ovnformet glas. 

Jeg syntes Grobund Brenderup er det rette sted for mig at tilbringe min sidste tid, jeg har altid syntes at det bedste fællesskab er et arbejdende fællesskab, og det ser jeg muligheder for her.
Jeg håber også at jeg kan hjælpe som reserve bedstefar for nogle af de forhåbentlig
mange børn der kommer til.
At have naturen omkring mig er meget vigtig for mig.

20230204_141013_edited.jpg
Jens Kristian

Jeg kommer fra Brydegård lidt syd for Assens og er 64 år og er self-made handyman – især når det gælder at udføre tømmerarbejde. Jeg er agronom med uddannelse fra Landbohøjskolen.
Jeg håber i dette projekt at finde det gode og tætte naboskab bl.a. med mulighed for ad-hoc at være med til mindre eller større fællesspisninger. I dette fællesskab håber jeg også at kunne udveksle idéer og kreative tanker og måske udføre projekter sammen. Med de skønne mennesker som allerede nu er med, ser jeg gode muligheder for, at dette kan opfyldes.
Drivkraft for mig er også potentialet for, at jeg kan bo gældfri, den dag jeg går på pension – med den frihed det vil give. Jeg går med, fordi det er spændende at være en del af et fællesskab, der sammen forsøger at bygge en bæredygtig off-grid bydel.

IMG_20170729_184940.jpg
Martin
Som byggelærer på Brenderup Højskole var det nemt at sige ja tak til at være en del af Grobund Brenderup. Jeg glæder mig virkelig til at være en del af et fællesskab, hvor man finder de bedste løsninger sammen, og alle går til opgaven med det de kan. Det bliver så sjovt at se alle de små huse spire op, og det bliver rigtig godt med fællesspisning og hvad ved jeg.
 
Jeg har bygget en god håndfuld tinyhouses og bliver bedre og bedre til det.
 
38 år, kommer fra Brøndby, elsker al slags sport, kultur og alt der lugter af rejse.
bruno.png
Bruno

Mit navn er Bruno.
Fornyeligt gjorde jeg op med det noget uforløste og stressfyldte liv jeg levede midt i et hamsterhjul. Nu glæder jeg mig til at bygge mit eget lille off-grid Tiny House og at indgå i et nyt og spændende fællesskab - sammen med andre ligesindede, her i Grobund Brenderup.
Udover et stort ønske om at leve mere bæredygtig, handler det for mig lige så meget om at nedbringe mit forbrug samt mine leveomkostninger, og derved behovet for at skulle arbejde fuldtid.
Jeg nyder at vandre i naturen, elsker både at lytte til og selv at spille musik, og håber fremover at få mere tid til at dyrke nærvær og mine kreative sider.

IMG_5049_edited.jpg
Jens & Anne

Lidt om Jens og Anne.
Jens er jyde og bor i Esbjerg, hvor han arbejder som El-teknisk specialist i rådgiver branchen. Han har en drøm om at leve mere enkelt og bæredygtigt, så han kan få mere tid til den 2 hjulet hobby og generelt få et større råderum i livet.
Det skulle gerne ende med et Småhus i Brenderup og god tid til morgenkaffen.
Jens har været involveret i Grobund Brenderup i de seneste 4-5 år. Jens har to voksne børn. En datter i Odense og en hjemmeboende søn, som har sabbat år.
Jens har mødt Anne, som han rigtig gerne vil lidt tættere på og på sigt er planen, at flytte sammen.

Anne er egentlig også jyde til trods for sine 22 år på Fyn. Hun bor 3 km længere nede af vejen ved Bro strand i Brenderup.
Her bor hun i eget hus med to af sine 4 drenge (de er 15 og 17 år), samt Corona-hunden Nova. De to ældste drenge er voksne og bor i henholdsvis Odense og København.
Anne arbejder på 15. år i som psykoterapeut og har ved siden af et keramikværksted/butik, i Fredericia

IMG_5050.HEIC
Brenderup Højskole

Højskolens værdier og arbejdet med de unge, tager udgangspunkt i de grønne valg vi alle må tage i hverdagen. Derfor lægger det højskolen meget på sinde, at vi er med til at gå forrest når det gælder alternative leveformer i DK. Vi tror på at vi i et fællesskab som Grobund, kan oplyse og dermed opnå en større bevidsthed omkring, hvordan vi passer på hinanden og den jord vi alle lever på og af. Højskolen vil gerne bruge et byggelod til en lærerbolig og et byggelod til at bygge nye tiny houses på, til demonstration. 

IMG_5049_edited.jpg
Gitte 
bottom of page